În perioada 18-20 noiembrie 2015, la Luxemburg, a avut loc Adunarea Generala a IMM-urilor 2015, eveniment organizat de Comisia Europeana si Preşedinţia Luxemburgheză a Consiliului Uniunii Europene, care a reprezentant si punctul central al campaniei Săptămâna europeană a IMM-urilor 2015.
Ediţia din anul acesta a fost una diferită de cele precedente datorită atenţiei acordate sesiunilor de networking, sesiunilor deschise pentru comentarii şi schimb de “bune practici” dar şi propunerilor de creştere şi îmbunătăţire a activităţii IMM-urilor.
Evenimentul a debutat cu sesiunea “Intreprenoriatul feminin” la care au fost invitate Marea Ducesă de Luxemburg şi 4 întreprinzătoare care, sub sloganul “What is good for women is good for business”, au prezentat poveştile din spatele afacerilor de succes, dificultăţile întâmpinate în conducerea unei afaceri, puterea de a merge mai departe şi de a reusi.
Un punctul culminant a fost reprezentat de “Ceremonia de decernare a premiilor EEPA” unde câștigătorii celor şase categorii de premii şi cel al Marelui Premiu al Juriului au primit trofee în plen. Astfel, au fost decernate următoarele categorii de premii: Promovarea spiritului intreprenorial, Investirea în spiritul intreprenorial, Imbunătăţirea mediului de afaceri, Suportul acordat interaţionalizării afacerii, Suportul acordat dezvoltării pieţei verzi şi resurselor eficiente, Intreprenoriatul responsabil şi inclusiv. Câştigătorul Marelui Premiu al Juriului a fost acordat Portugaliei pentru “Intreprenoriatul responsabil”.
În ultima zi a evenimentului au fost desfăşurate o serie de sesiuni de masterclass ce au vizat creativitatea, IMM-urile la pe piaţa bursieră, twitter pentru afaceri, politici pentru IMM-uri, finanţe sau crowdfunding. De asemenea, un alt moment mult aşteptat de către participanţi a fost “Ideas from Europe”, moment ce a prezentat şi promovat cele mai inspirate idei de business din cele 28 de state membre UE. Astfel, au fost alese 9 idei cu potenţial de îmbunătăţire şi schimbare a lumii. Printre cele 9 idei care au intrat în finală se numără şi cea a proiectului din Romania – “Hackidemia” ce vizează îmbinarea metodelor hardware, software, arta sau muzica în programele de învăţământ pentru copiii din şcolile gimnaziale.
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a fost reprezentat de dl. Preşedinte Prof.Univ.Dr. Ovidiu Nicolescu, Dl. Dănuţ Mureşan, Vicepreşedinte CNIPMMR şi dra. Iulia Sîrbu, Consilier Comunicare şi Structuri teritoriale CNIPMMR.