COMPERUR – conferință regională Drobeta Turnu Severin


Conferință regională: ”Creșterea gradului de conștientizare și informare cu privire la sprijinirea sustenabilități pe termen lung a zonelor rurale” 
| Drobeta Turnu Severin, 17 octombrie 2014, Hotel Continental 
comperur-logoCOMPERUR – ”Dezvoltarea capitalului uman din mediul rural”


comperuru drobeta 1Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a organizat in data de 17 octombrie 2014, la Hotel Continental din Drobeta Turnu Severin, conferinta regionala cu tema „Cresterea gradului de constientizare si informare cu privire la sprijinirea sustenabilitati pe termen lung a zonelor rurale”, in cadrul proiectului COMPERUR-Dezvoltarea capitalului uman din mediul rural, cofinantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007 – 2013 si este implementat de CNIPMMR.

Evenimentul face parte din activitatile de informare si comunicare ale proiectului si consta in organizarea conferintei cu scopul de a prezenta oportunitatie de angajare in domenii non-agricole pentru persoane implicate in agricultura de subzistenta, de a promova cultura antreprenoriala in mediul rural, in special catre tineri si femei, de a informa si motiva persoanele din mediul rural implicate in activitati non-agricole sa participe la consiliere si formare profesionala.

comperur-drobeta-2Alex Rosca prezinta Idei de Afaceri pentru Mediul Rural

Cu toate ca resursele umane din mediul rural reprezinta un potential major pentru piata muncii din Romania, multi specialisti sunt de parere ca o mare parte din acest potential nu este folosit.

Peste 40% din populatia ocupata din mediul rural din Romania in anul 2013 se ocupa de agricultura. Conform unor statistici recente, aproximativ 65% din muncitorii necalificati idn Romania se afla in mediul rural.

Totusi, se pare ca mediul rural reprezinta o importanta resursa de forta de munca si pentru alte activitati ce nu includ agricultura: industria extractiva, constructii, servicii administrative si servicii suport, industria prelucratoare etc.

Prezentarea power-point MEDIUL RURAL DIN ROMANIA: PIATA MUNCII SI IDEI DE AFACERI descrie mai multe informatii relevante referitoare la piata fortei de munca din mediul rural din Romania si Uniunea Europeana, dar si exemple despre antreprenori Romania si Uniunea Europeana care au infiintat afaceri de succes in mediul rural.

comperur-drobeta-featured


Citește mai multe despre proiect: 


Pentru mai multe informații ne puteți contacta:

  • CNIPMMR – Departament Proiecte – str. Dr. Lister nr. 51, sector 5
  • Telefon: 031 86 00 497; 031 86 00 498
  • E-mail: secretariat@smeprojects.ro

comperur logo mare