Conferința de lansare a proiectului “Garanții pentru TINEri!” în regiunea București-Ilfov

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat în data de 13 februarie 2014, la Radisson BLU Hotel, Conferinţa de lansare a proiectului “Garanții pentru TINEri!” în regiunea București-Ilfov.

Proiectul “Garanții pentru TINEri!” este un proiect pilot cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, implementat de CNIPMMR în parteneriat cu Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, lider de proiect, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România și Blocul Național Sindical.

La eveniment au participat 127 de tineri și persoane interesate și 21 de reprezentanți massmedia. Printre invitaţii care s-au adresat întreprinzătorilor s-au numărat: dl prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu – Preşedinte, CNIPMMR; dna Secretar de Stat Georgeta Bratu – Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), dl Romulus Radu Corneliu Dumitriu – Director General, Direcția Generală Economică, MMFPSPV, dna Veronica Stoicea – Manager de proiect – Consilier MMFPSPV, dl Dumitru Costin – Președinte, Blocul Național Sindical (BNS), dl Florian Marin – Președinte, Organizația de Tineret a BNS și dna Mihaela Ștefănescu – Inspector de specialitate, Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT).

Proiectul “Garanții pentru TINEri!” vizează operaționalizarea unei Scheme de Garanții pentru tinerii din regiunile București-Ilfov, Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia și Sud Est care nu au absolvit examenul de bacalaureat și nu dețin un loc de muncă, în vederea facilitării accesului acestora pe piața muncii.

Principalele activități care se vor derula în regiunea București-Ilfov sunt:
 Crearea a 4 Centre de Garanție pentru Tineri: 3 în București și 1 în județul Ilfov;
Informare, consiliere profesională individuală și de grup, mediere în vederea găsirii unui loc de muncă pentru 464 de tineri (116 tineri/Centru);
Formare profesională în domenii cerute de piața muncii pentru 312 tineri (78/Centru);
 Organizarea de stagii pilot de ucenicie la care vor participa 32 de tineri (8/Centru);
POSDRU/126/5.1/S/139512
 Consultanță, asistență și formare profesională pentru începerea unei activități independente sau pentru inițierea unei afaceri pentru 108 tineri (27/Centru);
 Organizarea a 2 târguri județene de locuri de muncă, 1 în București și 1 în județul Ilfov;
 Organizarea a 2 seminarii informative, unul în București și în unul în județul Ilfov, adresate tinerilor din grupul țintă, angajatorilor, reprezentanților autorităților publice locale și ai organizațiilor societății civile;
1 workshop pentru consultarea angajatorilor, reprezentanților administrației publice locale, instituțiilor de învățământ, ONG-urilor și altor factori de interes în domeniul proiectului cu privire la programele inovatoare de combatere a șomajului de lungă durată.

Sursa:
Centrul de Garanție pentru Tineri – București (CNIPMMR)
Adresa: str. Dr. Lister nr. 51, sector 5
Telefon: 031 86 00 497; 031 86 00 498
E-mail: office@smeprojects.ro

Post Your Thoughts