Insert alt text here
SONDAJ NAȚIONAL PRIVIND DEBIROCRATIZAREA ȘI SIMPLIFICAREA PROCEDURILOR DE AUTORIZARE APLICABILE MEDIULUI DE AFACERI
Prin activitățile sale, proiectul “Creșterea capacității PTIR de a formula politici publice alternative in domeniul debirocratizării și simplificării procedurilor aplicabile mediului de afaceri” vizează optimizarea procesului decizional prin elaborarea, fundamentarea, promovarea și susținerea unei politici publice alternative cu privire la debirocratizarea și simplificarea procedurilor aplicabile mediului de afaceri, prin reducerea sarcinilor administrative impuse acestuia, cu accent pe obținerea autorizației de funcționare a IMM-urilor și a avizelor și acordurilor aferente, precum și prin dezvoltarea de instrumente independente de monitorizare, evaluare și eficientizare a acesteia.
Vă invităm să raspundeți la prezentul chestionar care are ca scop identificarea măsurilor de debirocratizare și de simplificare administrativă în beneficiul IMM-urilor și mediului de afaceri, cu accent pe obținerea autorizației de funcționare a IMM-urilor și a avizelor și acordurilor aferente.
Opiniile respondenților vor fi centralizate si valorificate în cadrul proiectului, urmând a fi transmise și autorităților cu competențe în acest domeniu.
Citiți mai mult
Guvernul pregăteşte un pachet de măsuri pentru companii şi îl va prezenta luna aceasta
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă, la Brad, că în luna mai Guvernul va prezenta în mod public un pachet de măsuri pentru mediul de afaceri, una dintre soluţiile propuse fiind şi aceea a unei restructurări financiare pentru companiile de stat şi cele private.
Citiți mai mult
ANALIZĂ Business Club. Inflaţie peste aşteptări. De ce e importantă evoluţia euro / leu din ultima săptămână
4% în inflaţia în martie şi e veste neplăcută că s-a trecut un prag considerat măricel. Erau aşteptări de urcare, dar totuşi nu atât de mari. Sondajul Bloomberg dădea un 3,9%. Partea plină a paharului este că o dată ajunşi aici, drum deschis dincolo de patru nu ar mai fi. În primul rând datorită efectului de bază, a raportării la o inflaţie destul de ridicată în lunile următoare- anul trecut, din primăvară până spre final de vară am avut inflaţie de peste 5%.
Citiți mai mult
Program de convergenţă 2019-2022: PIB-ul pe locuitor ar putea depăşi pragul de 70% din media UE în 2021
Autorităţile de la Bucureşti estimează că, în anul 2018, PIB-ul pe locuitor la puterea de cumpărare standard a depăşit pragul de 65% din media Uniunii Europene, iar până în 2021 se are în vedere depăşirea pragului de 70%, potrivit Programului de convergenţă 2019-2022 adoptat miercuri de Guvern.
Citiți mai mult
BERD a înrăutăţit estimările privind evoluţia economiei României în 2019
Economia românească ar urma să înregistreze anul acesta o creştere de 3,2%, faţă de un avans de 3,6% previzionat în noiembrie, arată cele mai recente prognoze publicate miercuri de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
Citiți mai mult
Change your subscription    |    View online
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România
Piața Walter Mărăcineanu, nr. 1-3, intrarea 1, etaj 1, 
Sector 1, București