Participarea CNIPMMR la Forumul IMM-urilor

imm-forumÎn perioada 14 – 16 martie 2012, la Romexpo, are loc prima ediţie a evenimentului “Forumul IMM-urilor”. Organizatorul este Romexpo în colaborare cu Guvernul României şi AIPPIMM şi în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România.
Forumul a fost inaugurat de Primul Ministru al României, dl. Mihai Răzvan UNGUREANU şi ministrii dna. Claudia Boghicevici, dl. Lucian Bode, dl. Cristian Petrescu şi dl. Răzvan Mustea Şerban. Participă reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor publice şi private de profil precum şi întreprinzători.

Printre subiectele aflate pe agenda evenimentului se numără:

  • Stimularea accesului la finanţare;
  • Încurajarea spiritului creativ şi inovator al IMM-urilor şi creşterea competitivităţii acestora;
  • IMM-urile – partener şi contributor în relaţia cu statul;
  • Întreprenoriatul feminin;
  • Dezvoltarea întreprenoriatului românesc în rândul tinerilor.
  • Ultima zi va fi dedicată în întregime programului “Cumpără Româneşte” urmând a avea loc o expoziţie de produse româneşti fiind deschisă publicului pe tot parcursul zilei.

Forumul IMM-urilor reprezintă un bun prilej de interacţiune a tuturor celor interesaţi de evoluţia acestui sector în vederea dezvoltării mediului de afaceri din România.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a fost reprezentat de dl. vicepreşedinte Liviu Rogojinaru, care a prezentat priorităţile majore pentru IMM-uri în 2012, şi de dl. vicepreşedinte Florin Jianu, care a pledat pentru crearea unui ecosistem de afaceri privind tinerii întreprinzători la nivel european.

Doamna Andreea Paul, în calitate de Ambasadoare a IMM-urilor din România la Comisia Europeană şi coordonatoare a evenimentului a menţiontat că:

„Micile afaceri şi-au demonstrat forţa şi flexibilitatea în perioada de criză economică acută prin care am trecut. Au devenit mai creative şi mai adaptabile. Rămâne însă o probă constantă la care sunt supuse: competitivitatea globală.

Rolul meu este să facilitez crearea unui mediu de afaceri cât mai atractiv şi favorabil. Priorităţile Guvernului sunt: diminuarea poverii administrative şi fiscale, stimularea inovaţiei şi a creativităţii, identificarea celor mai potrivite căi de acces la finanţare şi cultivarea spiritului antreprenorial care duc la crearea de noi locuri de muncă.

Ne-am angajat cu toţii să îmbunătăţim permanent cadrul de acţiune. Sectorul IMM-urilor este coloana vertebrală a clasei de mijloc. Fără o clasă de mijloc solidă, prosperă şi sănătoasă nici o economie din lume nu se poate dezvolta susţinut şi durabil”.

 

Post Your Thoughts