Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România implementează proiectul Social Entrepreneurs ITI Delta Dunarii, dedicat integrării pe piața forței de muncă a persoanelor din grupurile vulnerabile și combaterii sărăciei prin înființarea de întreprinderi sociale în mediul urban al teritoriului Delta Dunării. Derulat pe parcursul a 28 de luni, în perioada august 2024 – noiembrie 2026, proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul Social European+, în cadrul Programului Educație și Ocupare 2021-2027.
Obiectivul general al proiectului: Înființarea de întreprinderi sociale în vederea integrării pe piața forței de muncă a persoanelor din grupurile vulnerabile și în vederea combaterii sărăciei din regiunea teritoriului ITI.
Grup țintă: 76 de persoane cu domiciliul regiunea ITI DD și care doresc să înființeze întreprinderi sociale în mediul urban, din următoarele categorii: persoane în căutarea unui loc de muncă, tineri 30-35 de ani, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive.
Beneficii pentru grupul țintă: acces la programe de formare de calitate, gratuite și acreditate; schimb de experiență cu antreprenori sociali care au obținut finanțare în proiecte similare; mentorat acordat de antreprenori cu experiență; transparență în acordarea de finanțări pentru înființarea a 20 de întreprinderi sociale în localități urbane din microregiunea ITI Delta Dunării. Valoarea subvenției acordate/ întreprindere socială operaționalizată: 253.000 lei.
Rezultate așteptate: 76 de persoane formate în economie socială, 20 de întreprinderi sociale înființate, 80 de noi locuri de muncă.
Durata: 28 de luni, în perioada 2024 – 2026.
Principalele activități proiectate:
Bugetul proiectului: 7.081.410,01 lei, din care 6.019.198,51 lei reprezintă contribuția UE, din Fondul Social European+.