CEC Bank sustine absortia fondurilor europene

CEC_Logo-01 jpgAbsorbtia fondurilor europene are un rol important atat in dezvoltarea comunitatilor locale cat si a mediului de afaceri. CEC Bank si-a propus sa sustina acest deziderat si a dezvoltat in acest scop o gama larga de produse si servicii adresabile atat mediului privat cat si pentru sustinerea proiectelor autoritatilor publice locale si centrale.

Agricultura si dezvoltarea rurala, sunt domenii prioritare sustinute prin finantarea entitatilor private din zona rurala in vederea dezvoltarii activitatii acestora si a AAPL-urilor care realizeaza investitii destinate dezvoltarii zonei rurale.

Pentru aceasta, CEC Bank a lansat produse dedicate, din care putem mentiona creditele acordate in conformitate cu prevederile OUG nr.43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si sustinerea fermelor de familie si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, modificata prin OUG nr. 22/2017.

Prin intermediul acestor produse de finantare, clientii pot accesa sume de pana la 3 milioane de euro cu garantii de stat de maximum 80% din valoarea acordata. Sumele pot fi acordate atat pentru finantarea capitalului de lucru cat si pentru sustinerea proiectelor de natura investitionala. 

Dobanda aferenta acestor credite este una avantajoasa, fiind stabilita in functie de indicele de referinta ROBOR 6M  la care se adauga o marja de numai 1,95 p.p.

De asemenea, CEC Bank sustine si finantarea proiectelor care se adreseaza mediului de afaceri si autoritatilor publice centrale si locale din mediul urban, proiecte eligibile prin intermediul programelor de finantare dedicate, cum ar fi Programul Operational Regional sau Programul Operational Infrastructura  Mare.

La nivelul bancii au fost identificate solutii de finantare atractiva si pentru proiectele de anvergura demarate in perioada de programare 2007-2013 si preluate in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020 sau pentru proiectele eligibile in cadrul Programelor de Cooperare Transfrontaliera.

Pentru a putea oferi clientilor sai produse cat mai atractive, CEC Bank a atras surse de finantare de la institutii financiare internationale cu costuri reduse ce au ca scop sustinerea beneficiarilor din sectorul public si privat. Un astfel de exemplu este dat de finantarile perfectate cu Banca Europeana de Investitii, in baza carora se pot acorda credite pentru finantarea capitalului de lucru sau pentru sustinerea activitatii de natura investitionala.

Creditele pot avea o valoare de pana la 12,5 milioane de euro si se acorda cu dobanzi incepand de la  ROBOR 6M + 1,64 pp.  Aceste credite pot fi acordate si pentru a sprijini realizarea proiectelor de accesare fonduri europene.

In vederea sustinerii absorbtiei de fonduri europene, banca acorda consiliere gratuita privind incadrarea proiectului si structura de finantare optima prin personalul specializat din cele 48 de Birouri de consiliere pentru IMM-uri si Fonduri Europene existente la nivelul tuturor sucursalelor judetene.

Post Your Thoughts